Για ακόμα μια χρονιά  η πόλη του Σύδνεϋ ετοιμάζεται να αφήσει άφωνους όσους θα επιλέξουν να υποδεχτούν το 2019 στο λιμάνι της πόλης και τις γύρω περιοχές. Τα πυροτεχνήματα, όπως φημολογείται, για ακόμα μία χρονιά θα κάνουν τη νύχτα μέρα και θα αφήσουν άφωνους όσους παρακολουθήσουν την τελετή της αλλαγής όπως και τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Κάθε χρόνο μετά το σόου των πυροτεχνημάτων, που χαρακτηρίζεται από ένα επίκαιρο θέμα και σηματοδοτεί  την αρχή του νέου έτους , ακολουθούν διάφορες εκδηλώσεις και απολαύσεις για τους χιλιάδες πολίτες που γιορτάζουν μετατρέποντας το κέντρο της πόλης με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες σε ένα τεράστιο πάρτι για όλους.

Λόγω της διαφοράς ώρας το Σύδνεϋ είναι η πρώτη μεγαλούπολη που υποδέχεται το νέο έτος με περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο να συγκεντρώνονται στο διάσημο λιμάνι της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων το όμορφο καλοκαιρινό βράδυ της πρωτοχρονιάς.

Ο ουρανός του Σύδνεϋ φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από τη διάσημη Όπερα της πόλης και γεμίζουν λάμψη, χρώμα και φαντασμαγορικά σχέδια τον ουρανό πάνω από τη γέφυρα του Χάρμπουρ.

από την Μακρή Ισιδώρα

https://www.australia.com/en/events/festivals-and-celebrations/sydney-new-years-eve.html