Στις 15 Οκτωβρίου υπογράφηκε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του ιδρυτή της κεντρικής έδρας (ΕΙΠΔκύριου Πέτρου Δ, Καψάσκη και του Γεωργίου Ε. Ζαπάρτα για την ίδρυση του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Σουηδία με έδρα το Γκέτεμποργκ.

Ο Γιώργος Ζαπάρτας έχοντας εργαστεί για 17 χρόνια στο χώρο της επικοινωνίας, του Μάρκετινγκ και των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης διαμένει στο Γκέτεμποργκ και δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδηλώσεων και της συμβουλευτικήςστρατηγικής των Ελληνικών επιχειρήσεων στην Σκανδιναβία.

Το παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Σουηδία θέτει ως στόχο την προώθηση και στήριξη του Πολιτισμού δημιουργώντας νέους διαύλους επικοινωνίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας των τεχνών και των επιστημών καθώς επίσης και της ελληνική γλώσσας ώστε να συμβάλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδος και της Σουηδίας. Στόχος του ΕΙΠΔ Σουηδίας είναι η δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Σουηδικών μουσείων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καινοτόμων εταιρειών, Δήμων και περιφερειών, σχολείων και Πανεπιστημίων.

Προτεραιότητα για το παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Σουηδία είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου πλεύσεως στον πολιτισμό με τους Ελληνικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς στη Σουηδία.

Το μέσο για την υλοποίηση των στόχων είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στην δημιουργία και την προαγωγή του πολιτισμού μεταξύ των δυο χωρών με την διοργάνωση συνεδριώνσεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων και πάσης φύσεως πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Γιώργος Ε. Ζαπάρτας

Επικεφαλής και Ιδρυτής του ΕΙΠΔ Σουηδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here