Με αφορμή τη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο  «Άγιον Όρος: ανάμεσα στην εικόνα και την φωτογραφική απεικόνιση» την Πέμπτη  5 Σεπτεμβρίου 2019.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου της πόλης σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Βιβλιοθήκη «Αλέξανδρος και Αριστέα Αμάν», τη Μητρόπολη της  Ολτένια, το Δήμο της πόλης και το Ίδρυμα « Άγιο Όρος».

Μέσα από τη φωτογραφική ματιά τεσσάρων καλλιτεχνών από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Σερβία παρουσιάζεται η μοναδική κοινωνία του Αγίου Όρους που αριθμεί 10 αιώνες ζωής και έχει παραμείνει αναλλοίωτη ως σήμερα.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Άγιον Όρος», Αναστάσιος Ντούρος δήλωσε ότι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του Ιδρύματος είναι η προώθηση του πολιτιστικού και πνευματικού πλούτου του Αγίου Όρους, ενώ η πραγματοποίηση της έκθεσης φωτογραφίας στην Κραϊόβα κατέστη δυνατή χάρη στη συνδρομή της Γενικής Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη SabinaSomacescu και του καθηγητή Απόστολου Πατελάκη από το Ίδρυμα Βαλκανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: 

smartcraiova.ro

Αννα Σέργη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here